Nobelimplant | NobelProcera
NobelProcera fogorvoskereső
NobelProcera, fogorvoskereső, implantátum, fogpótlás
2948
page,page-id-2948,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,
 

NobelProcera™

Egyedi tervezésű fogpótlások

A NobelProcera  a világon az első CAD/CAM módszerrel előállított fogpótlás gyártó rendszer melynek termékeit a paciensek ezrei hordanak a szájukban évtizedek óta.  1983-ben Matt Anders Procera néven újtára indított a digitalis fogtechnika egyik alapkövének számító rendszert.

Az eljárás lényege, hogy a számítógépes segítséggel tervezik, majd gyártják le az egyedi paciens igényeknek megfelelő koronákat, hidakat, és egyéb megoldásokat. Folyamatos minőségbiztosítás, és állandó felügyelet mellett, gyári minőségben és precizitással kerülnek ki a götheborgi gyárból koronák és hídtagok milliói. Az állandó minőséget a fejlett technológiák , fogtechnikai mértékkel is hatalmas gépek, és a folyamatos fejlesztések biztosítják.

 

Eljárás

Az egész  eljárás a lenyomatból készített gipszminta digitalizálásával kezdődik. Ez a NobelProcera szkenner. A gép kb 150000 pont mérésével és rögzítésével megjeleníti az szkennelt fog csonkot a képernyőn. A technikus teljes 3D környezetben, akár 500 szorosára nagyított képet lát és így tervezheti meg az egyedi kialakítású koronákat, hidakat. A tervezést követően a götheborgi gyár megkapja az adatokat, és egy ellenőrző pont után gépek, robotok sorozata dolgozik a megvalósításon. A csomagolás előtt még egyszer alaposan átvizsgálják, hogy megfelelő minőségben induljon útjára a termék. A technikus 2 nappal később már kezében tartja az általa tervezett pótlást, amire a kerámia rétegeket égetve az eredeihez megszólalásig haszonló fogat készít.

Anyagok

A legkorszerűbb alapanyagokkal dolgozik a NobelProcera.

  • Zirconium oxid
  • Aluminium oxid
  • E-max
  • Titán
  • Kobalt-króm

Garancia

A Procera által gyártott termékekre a cég teljes körűen 5 év garaniát vállal. A digitalis munkamenetnek köszönhetően, a termékek bármikor újra rendelhetőek. Minden egyes terméknek külön azonosítója van amellyel könnyen beazonosíthatjuk a gyártás időpontját, a tervezés idpontját, a techinkai labort.