Nobelimplant | Nobelguide fogorvoskereső
fogászati implantátum beültetése
implantátum, fogorvos, fogpótlás, fogorvoskereső
2227
page,page-id-2227,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,
 

NobelGuide™

Digitális precizitás – kíméletes sebészeti beavatkozás

 

A NobelGuide™ a digitalizált modellezése a fogászati implantátum beültetésének:

  • CT felvétel készül a paciensről
  • Ezeket a adatokat egy tervező szoftveren a orvos elemzi és az implantátumok helyzetét optimális helyzetben megtervezi.
  • A beteggel történt konzultáció után a tervezést elküldi a NobelBiocare-hez, ahol precizós gyártással elkészül egy vezető sebészeti sablon
  • A sablon segítségével apró lyukakon keresztül, komolyabb mesztések nélkül beültetik az implantátumokat. Mivel nincs vágás, így kevesebb a vérzés, gyorsabb a gyógyulás, kisebb diszkonfort érzés.

A szoftver

A NobelClinician szoftver egy teljeskörű diagosztikai szoftver, mely segítségével az orvos maximális pontosággal, teljes 3Ds környezetben tudja vizsgálni a kérdéses területet. A diagnosztikai vizsgálat után tudja megtervezni a implantátumok optimális helyzetét. Illetve a fogpótlást.

Az eszközök

A speciális vezetett fúrókkal, betekerőkkel az életben is reprodukálni tudjuk a digitalis tervezést, és az implantátumok maximális biztonság mellett pontosan abba a pozícióban kerülenk a helyükre ahogy azt korábban megterveztük.

A sablon

A sablon egy speciális műanyagból készül, lézezes eljárással (stereolitographia). A sablont védeni kell a szennyeződésekől, nedvességtől, fénytől, ezért egy speciális csomagolásban érkezik Svédországból. A sablonnak szavatossági ideje a gyártástól számított 3 hónap.

Az eljárás tehát kényelmesebbé, gyorsabbá teszi a beavatkozást, mindemellett a vezetett /irányított eszközök segítségével, keskenyebb csontozatú pacienseknél is pontosabban, biztonságosabban kerülhetnek beültetésre az implantátumok. A precíz diagnosztikai szoftver segítségével olyan területekre is implantálhatunk ahol szabad kézzel inkább feltárásban (az íny történő bemetszéssel) dolgozánk inkább.