Nobelimplant | All-on-4 - fogorvoskereső
A modern megoldás teljes foghiányra.
Nobel, fogorvoskereső, implantátum, fogpótlás
2989
page,page-id-2989,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,
 

All-on-4™

A modern megoldás teljes foghiányra

Ha elvesztette az összes fogát, a rögzítés nélküli, hagyományos protézis csak ritkán nyújtanak tökéletes megoldást. Ezek a protézisek esetenként fájdalmat okozhatnak, kényelmetlenek és gyakran instabilak, megnehezítve ezzel kedvenc ételeinek fogyasztását. A modern fogászat azonban ma már számos egyéb, hatékonyabb megoldást is kínál. Az All-on-4™ az egyik legjobb megoldás.

 

All-on-4™ Fogászati Implantátum előnyei:

Ellentétben a fogsor viselőkkel az All-on-4™-al rendelkezők ezen előnyöket élvezhetik:

  • Természetes megjelenésű és érzésű rögzített műfogak
  • Rögzített műfogak, melyek nem esnek ki a szájból kínos pillanatokban
  • Egy fedetlen felső szájpadlás, amely lehetővé tesz több ízérzést étkezések közben
  • Stabil harapási erő, amely lehetővé teszi számukra, hogy mindenféle típusú élelmiszerek enni tudnak
  • Csökkentett a száj körüli orcarész beesettsége, ami fiatalíti az arc megjelenését
  • Nincs többé fogsorragasztóra vagy a fogsor éjszakai eltávolítására szükség
  • Nincsen többé fájó feltörés vagy öklendezés-érzés

 

A innovatív fogászati ​​megoldások egyik világvezető cége, a Nobel Biocare az All-on-4™ technika úttörője és szabadalmaztatója, amely egy neves európai implantológus-fogorvos Dr. Paulo Malo együttműködésével lett kifejlesztve. Kiterjedt klinikai kutatásaink eredményezték ezt a sikeres eljárást, amely a lehető legkevesebb implantátumot teszi szükségessé, ugyanakkor biztosítja az állandó és természetes mosolyt a lehető legrövidebb idő alatt.

Mit is jelent az All-on-4™?

All-on-4™ a neve egy eredményes és hatékony technikának, amelynél általában 4 fogászati implantátum biztosítja a felső vagy alsó fogsor stabil rögzülését. Az All-on-4™ egy hosszú távú, biztonságos és végleges megoldást tesz lehetővé egy erős és biztos elhorgonyzás révén, ezáltal egy természetesebb mosolyt adva.

Mivel csupán négy implantátum szükséges, ezáltal csökken a kezelési idő. Az All-on-4™ megoldás a csontban nagyobb stabilitást biztosít, valamint segít elkerülni bizonyos kiegészítő műtétek elvégzését, mint például a csontpótlás. Az implantátumok elhelyezése után, fogorvosa már akár azonnal be tud helyezni egy ideiglenes fogsort, elkerülve ezzel a fogatlansággal járó kellemetlenségeket.

Ezek a fogak mind esztétikailag, mind funkciójukban nagyon hasonlítanak a természetes fogakhoz, így azokat már akár a műtét után is használhatja evéshez. Néhány hét gyógyulás után a fogorvos felhelyezi a végleges hidat, mely lehet rögzített és kivehető is. A étkezések újra örömet okozhatnak, biztonsággal rághat és újra élvezheti az ételek ízét. Nem utolsósorban ugyanazt az életvitelt folytathatja, mint a természetes fogakkal rendelkezők.

 

 

Gyakran feltett kérdések

 

 

 

Fájdalommal jár az eljárás?

Az All-on-4™ eljárás célja, hogy minimálisra csökkentsék a fájdalmat. A fogorvos helyi érzéstelenítőt és/vagy nyugtatót ad a legtöbb esetben és  a beavatkozás után az arcon csak minimális duzzanat és fájdalom jelentkezhet. A betegek gyakran meglepődnek, hogy milyen kevés fájdalmat éreznek, és ez milyen gyorsan megszűnik. A munkába való visszatérés átlagosan 2-3 napon belül megtörténhet, de sok beteg már másnap dolgozni megy.

Mennyi ideig tart a teljes ALL-ON-4™ kezelés?

Az első konzultáció után rendszerint csak egy nappal később már búcsút vehet a régi kivehető fogsorától és az új, rögzített pótlásával távozhat a rendelőből. Ez a fogászati ​​implantátumok stratégiai elhelyezése miatt lehetséges és ezért a bonyolult műtét feleslegessé válik. Ezen túlmenően csak egy pár nyomon követéses kontroll vizsgálat szükséges.

Mennyi ideig tart, hogy felépüljön az eljárás után?

A betegek gyakran meglepődnek, hogy milyen kevés fájdalmat éreznek, és ez milyen gyorsan megszűnik. A munkába való visszatérés átlagosan 2-3 napon belül megtörténhet, de sok beteg már másnap dolgozni megy.

Mennyibe kerül az ALL-ON-4™?

Bár a költségek fogorvosonként változnak, az All-on-4™ eljárásnak állcsontonként körülbelül 12.000-15.000 Font az átlagos ára. Lehet, hogy látott ennél olcsóbb hirdetéseket, de ezek általában olyan fogorvosok hirdetései, akik nem megfelelő képesítéssel vagy minősítéssel végzik ezt az eljárást, és/vagy az általuk használt termékeknek és implantátumoknak nincsen megfelelő tudományos háttere. Ez lehet oka a későbbi komplikációknak , fájdalomnak.

Az All-on-4™-t úgy tervezték, hogy csökkentse a szükséges csontpótló mennyiségét, amelynek több mint egy év a beépülése, drága és fájdalmas eljárás. Mivel csak 4 implantátumon használ a rendszer, általában a költségek is alacsonyabbak. Az All-on-4™ nem csak a megjelenést, önbizalmat és az száj egészségét növeli, hanem visszaadja teljes életminőséget.

Természetes hatású lesz a végleges pótlás?

Igen! Az összes, honlapunkon szereplő fogorvos magasan képzett szakember és együtt fog működni önnel, hogy ideális műfogakat válasszanak, mind forma és árnyalatban, így elérve a természetes fogaktól egy gyakorlatilag megkülönböztethetetlen eredményt. Ezen kívül, gondos és precíz lenyomatot vesznek állcsontjairól, hogy a végleges pótlásnak tökéletes legyen a illeszkedése.

Számít, hogy milyen implantátumokat használnak az eljárás során?

Igen. Csakúgy, mint minden más orvosi beavatkozásnál, a felhasznált termékeknek a minősége rendkívül fontos és hozzájárul az eljárás sikerességéhez. Az All-on-4™ implantátumok és alkatrészek beépülnek a szervezetbe, ezért fontos ezek tudományosan háttere és jó minősége. A Nobel Biocare a világ egyik piacvezetője fogászati ​​implantátumok területén. Az évtizedeken keresztüli kutatás és fejlesztés innovatív fogászati megoldásokat eredményezett, amely mind a beteg életminőségét javítja. Az örökségünk a fogászati ​​kutatások eredményeire épül, amelyek később a fogászati ​​ipar szabványaivá váltak.

1952-ben professzor Per-Ingar Brånemark felfedezte, hogy a csont integrálja a titánt. Ez a folyamat forradalmasította a fogászatot és létrehozta a modern fogászati ​​implantológiát. Mi együttműködve Per-Ingar Brånemarkkal a felfedezését a piacra vittük.

Alsó és felső fogak is helyreállíthatóak az ALL-ON-4™ eljárással?

Igen.

Milyen kérdéseket kell feltenni a fogorvosnak vagy szájsebésznek annak érdekében, hogy eldöntsem, hogy ő a legjobb szakember az eljárás elvégzésére?

A páciensnek is vannak jogai ezért nyugodtan tegyen fel minden kérdést, amely megkönnyíti a döntést. A fogorvos képesítése és tapasztalata kulcsfontosságú és ez igaz a felhasználásra kerülő implantátumokra is.Győződjön meg róla és kérjen biztosítékot arra, hogy csak jó minőségű implantátumokat használnak fel. Ha a fogorvos vagy szájsebész a Nobel Biocare termékeit használja, akkor tudományos kutatások és a klinikai vizsgálatokkal bizonyított All-on-4™ eljárásra kifejlesztett prémium minőségű implantátumok lesznek elhelyezve. Győződjön meg arról, hogy a fogorvosa nemcsak az implantációban tapasztalt, hanem az All-on-4™ eljárásban is. Az oldalon található fogorvosok listájából választva ezek biztosítva vannak.  A fogorvosnak esettanulmányokkal kell szemléltetnie, kezelés előtt és után képeket kell a korábbi munkájáról bemutatnia, hogy ön lássa és megértse a kezelés lehetőségeit. Ha kétségei vannak, nyugodtan forduljon hozzánk.

 

Milyen a sikerességi arány az ALL-ON-4™ eljárásnál?

A sikerességi arány az All-on-4™ eljárásnál figyelemre méltó, amelyet nemcsak  a páciensek pozitív visszajelzései, hanem a tudományosan bizonyított hatékonyság is alátámaszt. A sikerességi arány egy 10 éves követéses vizsgálat alapján 93,8%-os *.
(*Malo P, de Araujo Nobre M, Lopes A, Moss SM, Molina GJ. A longitudinal study of the survival of All-on-4 implants in the mandible with up to 10 years of follow up. J Am Dent Assoc 2011; 142(3); 

A magasabb életkor aggodalomra ad okot?

Olykor, az idősebb betegek úgy gondolják, hogy a koruk miatt már nem használhatják ki a fogászati ​​implantátumok nyújtotta előnyöket. Azonban az egészség sokkal meghatározóbb, mint az életkor. Ha ön egészséges ahhoz, hogy kihúzzák egy fogát, akkor általában elég egészséges ahhoz, hogy a fogászati ​​implantátumokat behelyezzenek. Kérjük, forduljon fogorvosához az ön személyes esetének diagnosztizálására és analizálására.

Azt mondták, hogy rögzített pótlások csontpótló nélkül nem helyezhetőek el. Ez igaz az ALL-ON-4™ eljárásra is?

Az All-on-4™ koncepció azon alapul, hogy a fogászati ​​implantátumokat olyan szögben helyezik el, hogy az a lehető legvastagabb csontrészben legyen. Ez lehetővé teszi, hogy kevesebb fogászati ​​implantátum kerüljön elhelyezésre, így nem szükséges a csontpótlás. Így a legtöbb beteg esetében csontpótló nem szükséges, mert az implantátum biztosan elhelyezhető az All-on-4™ koncepció alapján. Azonban kérjük, ellenőriztesse ezt először az egyik a honlapon szereplő fogorvossal.

Más gyártó termékeivel is el lehet végezni ezt a beavatkozást?

A Nobel Biocare rendelkezik kifejezetten az All-on-4™ protokolljára kifejlesztett fogászati ​​implantátumokkal és alkatrészekkel, amelyeket tudományos kutatások és a klinikai vizsgálatok is alátámasztják. A Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával rendelkeznek*.

* Kérjük, olvassa el a Nobel Biocare garancia programot a további részletekért.